siglaPalat Copii

 

     Pitoreşti şi pline de farmec, aşa se dezvăluie plaiurile vâlcene călătorului abia sosit în acest ţinut binecuvântat de Dumnezeu cu munţi şi ape, păduri şi izvoare, dealuri şi văi de o neasemuită frumuseţe.
Valea Oltului, străjuită de vechile mânăstiri, anticele castre romane şi renumitele staţiuni balneo-climaterice, este de departe cea mai spectaculoasă şi mai atractivă, rivalizând prin minunăţia peisajului cu cele mai încântătoare locuri din Europa.

     Spaţiu de interferenţe social-istorice şi spirituale ce au reuşit să câştige unitate şi armonie într-o arie geografică, ea însăşi foarte diversă, coborând de la munte la şes prin blânde coline, Vâlcea a reuşit să-şi păstreze intactă zestrea de spiritualitate creştin-ortodoxă, de tradiţii, arte şi mesteşuguri, în toată complexitatea şi splendoarea lor.

     Palatul Copiilor şi Elevilor din Râmnicu Vâlcea ocupă în peisajul educativ al Municipiului un loc important prin varietatea posibilităţilor de organizare şi petrecere a timpului liber de către elevi. Sute de copii se întâlnesc zilnic aici într-o ambianţă efervescentă, atractivă, specifică vârstei lor. Sunt apreciate şi căutate activităţile cu caracter ştiinţific şi tehnico-aplicativ, cultural-artistic şi sportiv-turistic unde prind aripi măiestria, curiozitatea şi cutezanţa, spiritul novator, unde capătă formă visuri şi idei.

 

DESPRE CATEVA  DIN REZULTATELE  OBŢINUTE  LA  NIVEL  DE  PALAT

      Se ştie faptul că în orice societate bazată pe cele mai avansate descoperiri ştiinţifice orice cetăţean trebuie să beneficieze de o educaţie adecvată. Epoca în care trăim nu mai poate fi concepută fără posibilitatea de a utiliza cele mai noi tehnologii cu toate noutăţile pe care le implică. Specialişti din diferite domenii susţin şi argumentează că în foarte scurt timp tehnologiile moderne vor  pătrunde în toate domenile vieţii sociale, preluând toate activităţile de rutină, activităţi realizate de către om în momentul de faţă. Iar ultima mare descoperire în domeniu Informaticii, Internetul ne va permite o mai bună comunicare cu lumea exterioară.
    Pregătirea, popularizarea şi stimularea tuturor elevilor dotaţi care frecventează activităţile Palatului Copliilor cât mai adecvată prin premii obţinute la diferite concursuri, fac ca an de an bilanţul acestora să fie semnificativ şi deci demn de luat în seamă.

 


60 ani de activitate
1 iunie 2013: ateliere de lucru şi spectacole omagiale

     
     
     
     
     
 

Design: prof.Ina Angelescu;  © Copyright Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea - 2012
Scuarul Mircea cel Bătrân nr.3 / telefon: 0250.73.18.40

site găzduit pe serverele Iventa Group Braşov